fbpx
Hoe het begon

Hoe het begon

Jordy Lauret en Dominic De Caluwé (founders Bur’eau)

Jordy Lauret en Dominic De Caluwé leerden elkaar kennen toen Jordy Dominic hielp als accountant. Dominic geeft professioneel gezondheidsadvies in zijn zaak Crescendo. De twee groeiden dankzij deze samenwerking naar elkaar toe, en als vrienden stapten ze samen in een nieuwe uitdaging: co-working concept Bur’eau, waar gezondheid en duurzaamheid centraal staan.

“Bur’eau is thuiskomen op kantoor. Voor mij is dat echt belangrijk, dat ik me ook goed voel tijdens de werkuren. Jordy en ik kiezen volledig voor duurzaamheid en gezondheid. We willen dat je je goed en gezond in je vel kan voelen”, zegt Dominic.

Toen Jordy en Dominic op zoek gingen naar een geschikte locatie voor Bur’eau, kwamen ze een kijkje nemen in De Faar.

Jordy: “We waren onmiddellijk verkocht! Er is zo veel daglicht, het is open, ruim, en voelt helemaal aan als thuis. De Faar is een perfecte match met Bur’eau. Een ruimte waar duurzaamheid primeert, en waar je kan thuiskomen.” 

“Om een gezonde en duurzame werkplek te creëren zijn we heel ver gegaan”, vertelt Jordy, “Zo hebben we geen behang of klassieke muurverf, maar hebben we de muren met natuurlijke kalkverf behandeld. Dat is een pak gezonder. De verlichting is biodynamisch, en we hebben steevast voor ergonomisch meubilair gekozen. De zitballen en -krukjes zorgen voor stabiliteit en een gezondere rug. Zo kiezen we niet alleen voor duurzaamheid op vlak van verbruik, maar ook op vlak van gezondheid.”

“We komen vaak met de fiets naar Bur’eau”, zegt Dominic, “En we willen ook anderen motiveren om met de fiets naar hier te komen. De locatie leent zich daar goed toe, want vanuit alle hoeken van Gent kan je vlot naar hier fietsen.”

Jordy: “We zijn blij dat wie hier sinds april al een heuse community aan het uitbouwen zijn. Iedere eerste vrijdag van de maand is het Soep’r Friday. Iedereen kan dan samen genieten van verse soep van lokale teelt. Een gezellige en gezonde manier om even pauze te nemen!”

bur-eau.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

Get in touch!

Adres: Kompasplein 19 bus 1A, 9000 GENT
Telefoon: +32 468 35 49 46
Email: info@bur-eau.be

BE0753907655

OPENING HOURS

24/7

FOLLOW US

Copyright © All Rights Reserved.